НБУ скасував тариф на міжбанківські платежі на час карантину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ скасував тариф на міжбанківські платежі на час карантину

Фінтех і Картки
2413
Національний банк тимчасово скасував тарифи за платежі в Системі електронних платежів на період карантину або обмежувальних заходів, пов’язаних із поширенням коронавірусу (COVID-19).
Про це повідомляється на сайті Нацбанку.
“Наш пріоритет в умовах карантину – дистанційність. Ми прагнемо, щоб безготівкові платежі були дешевшими, ніж готівкові, та вживаємо необхідні кроки у цьому напрямі. Ми рекомендуємо банкам діяти відповідно і знижувати вартість онлайн розрахунків для своїх клієнтів. Це наша спільна соціальна відповідальність та турбота про українців”, – наголосив заступник Голови Національного банку Сергій Холод.
Що це означає:
  • з 24 березня 2020 року скасовується діюча плата для банків за оброблення електронних розрахункових документів та повідомлень у СЕП;
  • після припинення карантину Національний банк відновить тарифи за послуги, що надаються в СЕП.
Нагадаємо, НБУ переніс термін введення роботи системи електронних платежів Національного банку (СЕП) в режимі 23/7 y зв’язку зі встановленням на території України карантину.

Довідка Finance.ua:

  • СЕП – державна банківська платіжна система, що забезпечує проведення міжбанківського переказу через рахунки, відкриті в Національному банку України.
  • Національний банк України є платіжною організацією та розрахунковим банком системи. Це єдина системно важлива платіжна система в Україні. Вона забезпечує здійснення 96% міжбанківських переказів коштів у національній валюті в межах України.
  • Учасниками СЕП станом на 01 січня 2020 року є 75 банків, Державна казначейська служба та Національний банк України.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в нагоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас