Мінцифри допоможе стати айтішником — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінцифри допоможе стати айтішником

Казна та Політика
1832
Міністерство цифрової трансформації України, Державний центр зайнятості, Асоціація “IT Ukraine” та ІТ-академії запустили у Києві пілотний проект, що допоможе будь-кому оцінити свій потенціал як ІТ-фахівця, обрати та здобути спеціальність.
Про це повідомляє пресслужба Мінцифри.
“Український ІТ-ринок потребує близько 40 тисяч нових фахівців. Але сучасна освітня система в Україні не може забезпечити потрібного притоку висококваліфікованих ІТ-спеціалістів. Частково вирішити цю проблему може професійна переорієнтація. Адже багато талановитих людей здобули свого часу спеціальності, що не є затребуваними на сучасному ринку. І саме ІТ-сфера може стати для них новим місцем роботи”, – ідеться в повідомленні.
У чому суть проєкту:
  • перший етап пілотного проєкту почався 3 квітня. Це – тест Pathfinder. Його мета — допомогти людям обрати професію в перспективній сфері. На основі інформації, яку надає людина, штучний інтелект в Pathfinder підбирає найбільш близьку професію з переліку актуальних IT-напрямків (попередньо учасники проєкту зібрали інформацію, яких саме фахівців потребують українські ІТ-компанії). Людина отримує результат: кілька напрямків на вибір, у яких вона могла би розвиватися, та їх короткий опис;
  • на другому етапі учасники проєкту повинні будуть пройти друге тестування. Воно визначить загальні здібності та потенціал кандидатів;
  • далі, за результатами проходження другого тесту, визначаются найбільш підходящі кандидати. Ці люди матимуть змогу пройти навчання у ІТ-академіях, що беруть участь у проєкті. Навчання буде оплачено Державним центром зайнятості коштами, що виділяються державою на такі цілі;
  • після закінчення навчання Мінцифри та Асоціація «IT Ukraine” сприятимуть працевлаштуванню кандидатів у провідні ІТ-компанії.
“У разі, якщо пілотний проєкт виявиться вдалим, вже від вересня цього року така схема запрацює на всю країну”, – зазначили у Мінцифри.
Пройти тест можна за посиланням.

Довідка Finance.ua:

  • У 2019 році кількість зайнятих спеціалістів в українському ІТ досягала позначки 190 тисяч. Загалом за 2019 рік індустрія зросла на 20%, або на 32 тисячі спеціалістів.
  • За даними порталу hh.ua | grc., новачкам у IT-галузі найчастіше пропонують такі посади: 18% вакансій – розробники ПЗ; 15% – працівники підтримки; 15% – відділ продажів; 11% – адміністративний відділ; 4-6% – інженери, системні адміністратори, фахівці з CRM-систем.
  • Середня заробітна плата топ-менеджера в ІТ становить 5419$, верхній рівень – 9800$.
  • За даними Держстату, в 2019 році українські компанії експортували за кордон ІТ-послуг на загальну суму 2,43 мільярда доларів.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в нагоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас