Мінсоцполітики планує збільшення комунальних субсидій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінсоцполітики планує збільшення комунальних субсидій

Особисті фінанси
956
У Міністерстві соціальної політики планують за рахунок підвищення соціальних пільг покрити витрати населення на комунальні послуги в період карантину.
Про це в ефірі програми “Право на владу” розповіла глава міністерства Марина Лазебна.
“Ми зараз працюємо над тим, щоб збільшити соціальні нормативи, за якими платять наші субсидіанти і пільговики”, – заявила Лазебна.
За її словами, рішення готується Міністерством економіки, Мінфіном і Міністерством юстиції.

Як оплатити комунальні послуги в Приват24 👛

“Терміни – один день. У нас немає інших термінів. Ми написали, сьогодні я особисто віддала в руки двом міністрам. Якщо завтра ми обговоримо це питання, то ми готові. Тому що і розрахунки, ми все зробили. Ми чудово розуміємо, що люди залишаються вдома і їм буде ще складніше оплачувати (комунальні платежі. – Ред.), якщо субсидії не покриють їхні витрати. Як тільки це рішення буде прийнято на засіданні уряду, я з ним відразу вийду і розповім про це людям”, – заявила міністр.

Довідка Finance.ua:

  • Кабмін планує компенсувати громадянам певний відсоток комунальних платежів, які зростуть через те, що люди перебуватимуть на карантині. Кабмін повинен розрахувати відсоток відшкодування, суму, яка необхідна, за потребою категорії громадян або сказати, що це має бути для всіх без винятку.
  • Державні виконавці на час карантину та протягом 30 днів після нього не виселятимуть примусово людей за комунальні борги та не стягуватимуть іпотечні заборгованості.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в нагоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас