2020-й може виявитися найгіршим з часів світової кризи 2008 року, - Bank of America — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

2020-й може виявитися найгіршим з часів світової кризи 2008 року, - Bank of America

Особисті фінанси
2877
Цей рік може виявитися найгіршим для економіки з часів світової кризи 2008 року. Таку думку висловили експерти Bank of America.
Як повідомляють аналітики, серед чинників, які зроблять рік найгіршим в десятилітті, – вибори в США, коронавірус, а також торгова війна між КНР і Штатами. У Bank of America прогнозують, що глобальна економіка в 2020 році додасть лише 2,8%.
Що ж стосується коронавірусу, за словами аналітиків, в Китаї, де він спалахнув, економічна активність вже продемонструвала спад: зростання економіки Китаю впало з 5,9% до 5,2% ще торік. Крім того, проблеми в КНР можуть згубно вплинути на світові ланцюжки поставок і призвести до скорочення туристичних потоків. Наслідки коронавірусу в американському банку розглядають як частину більш масштабного сповільнення, ефект якого можуть посилити вибори в США.

Довідка Finance.ua:

  • Всі провідні світові біржі в понеділок, 9 березня, показали найгірші результати з часів глобальної кризи 2008 року. На Нью-Йоркській біржі торги в понеділок відкрилися падінням котирувань більш ніж на 7%. Це сталося після обвалу цін на нафту і різкого падіння котирувань на біржах в Європі і Азії.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас