Гончарук оголосив війну тіньовому бізнесу: Чесний бізнес не постраждає — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гончарук оголосив війну тіньовому бізнесу: Чесний бізнес не постраждає

Казна та Політика
3485
Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук заявляє, що бізнес, який ухиляється від сплати податків, зустріне жорсткий опір держави.
Про це він написав на свой сторінці в Telegram.
“Ми “доженемо” всіх корупціонерів і “тіньових схемарів”, де б вони не ховалися. Сьогодні Уряд припиняє схематоз із ПДВ. Позавчора ми почали перезавантаження ДФС, учора — Центренерго, сьогодні — припиняємо оборудки з ПДВ. Уряд ліквідує всі тіньові схеми, зокрема нечесні тендери чи податкові схеми”, – пише Гончарук.
“Майже щодня ми фіксуємо випадки, як хтось на місцях намагається збагатитися через оборудки. Один із прикладів – торік система моніторингу зупинила реєстрацію податкових накладних на близько 10 млрд гривень (0,56%). Зареєстрували після їхнього розгляду накладних лише на 3,4 млрд. Решту 6 млрд гривень просто намагалися з бюджету вкрасти. Ми з цими схемами боремося”, – зазначає прем’єр.
Що зміниться:
  • Нова податкова запустила оновлену систему моніторингу подтакових ризиків при реєстрації податкових накладних з ПДВ;
  • ті, хто не платять податки, зустрічатимуть опір від держави.
Як це вплине на економіку країни:
  • ліквідація тіньового ринку ПДВ дозволить державі економити 1-2 млрд гривень щомісяця.
“При цьому український Уряд захищає чесний бізнес, який працює “в білу”. Саботажники, схематозники — довго тут не протримаються. Одразу йдіть на вихід. Якщо в області фіксуватимуть корупцію, кадрові рішення прийматимуться миттєво”, – підсумував чиновник.

Довідка Finance.ua:

  • Президент України Володимир Зеленський підписав Закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві” (№1209-1).
Читайте важливі новини та поради, які стануть в нагоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас