Милованов розповів про результати боротьби з тіньовою зайнятістю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Милованов розповів про результати боротьби з тіньовою зайнятістю

Особисті фінанси
1175
П’ята частина усіх зайнятих українців працюють “без трудової”.
Про це Милованов повідомив на своїй сторінці у FACEBOOK.
Штрафи для роботодавців – можуть отримати штраф до 141 тис грн.
Виявляє та штрафує за працю без оформлення трудових відносин – Державна служба праці. У січні вона провела інформаційну кампанію. У фокусі – підприємства торгівлі, тимчасового розміщування та громадського харчування. У п’ятницю мали звіт у прем’єр-міністра щодо результатів.
Два тижні інспектори ходили підприємствами та роз’яснювали важливість оформлення трудових відносин. Відвідали 184 319 підприємств. Виявили 315 суб’єктів, які здійснювали господарську діяльність без державної реєстрації та використовували незадекларовану працю. Тобто цих підприємств не існує, але ж люди там працювали. 700 українців взагалі ніяк не оформлені. Чи це не рабство?
Поки інспектори працювали “у полях”, роботодавці масово почали надсилати до податкової повідомлення про оформлення трудових відносин. На роботу в сфері торгівлі, тимчасового розміщення та громадського харчування оформили понад 123 тисячі людей. Дуже крутий результат.

Довідка Finance.ua:

  • На сайті Верховної Ради опублікували проєкт “Закону про працю” №2708, яким вносятся зміни до деяких кодексів та законів України.
  • 13 грудня 2019 року Верховна Рада України ухвалила законопроєкт №1233, що передбачає зниження штрафів за порушення трудового законодавства.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас