Голова ПриватБанку повідомив, що проти нього відкрили 6 кримінальних справ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова ПриватБанку повідомив, що проти нього відкрили 6 кримінальних справ

Фондовий ринок
936
Проти голови правління ПриватБанку Петера Крумханзла відкрили 6 кримінальних проваджень. Сам Крумханзл пов’язує це з «гібридною війною» колишніх власників проти банку та його нового менеджменту.
Про це Крумханзл повідомив у коментарі Financial Times.
Серед відкритих проти чинного голови ПриватБанку справ одна — за фактом шпигунства, адже Петр Крумханзл за походженням чех.
Крумханзл зазначає, що колишні власники ПриватБанку використовують різноманітні важелі впливу та тиску на менеджмент банку. Зокрема, у вересні 2019 року у головному офісі ПриватБанку провели обшуки: правоохоронці вимагали отримати документи, пов’язані зі співпрацею банку з юридичною компанією, яка представляє інтереси ПриватБанку у Високому суді Лондона, де банк судиться з Коломойським.
Голова правління ПриватБанку зазначає, що перемога колишніх власників банку у «гібридній війні» проти держави може дуже дорого коштувати Україні. Міжнародні донори, такі як МВФ, відмовляться співпрацювати з державою, інвестори, які вкладали кошти в Україну, почнуть ці гроші виводити та спровокують обвал курсу валют.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас