Чисельність програмістів в Україні може складати 200 тисяч – Світовий банк (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чисельність програмістів в Україні може складати 200 тисяч – Світовий банк (інфографіка)

Особисті фінанси
1640
Загальна чисельність інженерів-програмістів, зайнятих у індустрії інформаційних та комунікаційних технологій, на початок 2020 року могла сягнути 200 тис., але для підвищення конкурентоспроможності галузі бракує управлінського потенціалу.
Про це йдеться в профільній доповіді, яку представили у київському офісі Світового банку.
«Українські компанії не мають достатнього управлінського потенціалу, розмірів та масштабів для того, щоб конкурувати на міжнародному ринку, навіть у порівнянні із подібними країнами», – зазначається у повідомленні СБ.
Згідно доповіді, українським IT-компаніям, серед іншого, потрібно долучатися до глобальних ланцюгів доданої вартості за допомогою залучення прямих іноземних інвестицій, а також посилити зусилля для збереження співробітників, які мають навички роботи із цифровими технологіями.
Проте українській IT-галузі все ще бракує потужних і динамічних компаній: експортний потік у $3,5 млрд у 2017 році був сформований переважно у понад тисячі аутсорсинговых компаній з персоналом у п’ять чи менше співробітників.
Чисельність програмістів в Україні може складати 200 тисяч – Світовий банк (інфографіка)
Згідно з доповіддю, IT-фахівці переважно працюють у Києві, Львові, Харкові, Одесі та Дніпрі.
«В Україні областями з найбільш значним потенціалом для застосування інформаційно-комунікаційних технологій є сільське господарство, транспорт (трубопроводи, залізниці), авіація, фінансовий сектор і охорона здоров’я», – зазначається у доповіді.
За оцінкою дослідників, особлива система оподаткування ФОПів стала одним з головних чинників розвитку IT- галузі в Україні, але через неї компанії відволікалися від створення управлінських здатностей, важливих для масштабування та модернізації.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас