Топ-10 найбільш затребуваних фріланс-професій (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Топ-10 найбільш затребуваних фріланс-професій (інфографіка)

Особисті фінанси
5412
Видання freelancehunt.com представило статистику найбільш затребуваних професій на фрілансі за 2019 рік.
Найбільший попит – на послуги програмістів. У 2019 році майже половина всіх замовлень на сервісі була пов’язана з розробкою мобільних додатків, обслуговуванням інтернет-магазинів, версткою веб-сторінок, супроводом сайтів. Загальна кількість проектів у цій категорії перевищила 100 тисяч.
Друге місце в списку найбільш затребуваних фріланс-фахівців – у дизайнерів. В першу чергу замовники шукають дизайнерів сайтів і фахівців з поліграфічного дизайну. Трохи поступаються за популярністю напрямки зі створення логотипів, банерів та ілюстрацій.
Топ-10 найбільш затребуваних фріланс-професій (інфографіка)
Третю позицію в рейтингу лідируючих професій, за даними сервісу, посідають копірайтери. Статистика показує, що послуги з написання статей, рекламних текстів, а також рерайту затребувані вдвічі менше, ніж дизайнерів, і в чотири рази менше, ніж програмістів.
Четверте і п’яте місце розділили між собою SEO-фахівці і SMM-менеджери – 3,9% і 3,4% відповідно. Найчастіше клієнти замовляли послуги з пошукового просування, генерації лідів, просування в соцмережах, налаштування таргетингової реклами.
Шоста позиція дісталася перекладачам, за їхніми послугами зверталися в 2,3% випадків.
Також в топ-10 затребуваних фріланс-фахівців входять аудіо/відеомонтажери, контент-менеджери, фахівці з контекстної реклами (PPC-фахівці), системні адміністратори. За цими категоріями було відкрито небагато проектів (всього від 2,2 до 1,3%).

Довідка Finance.ua:

  • Найпопулярніші галузі діяльності українських фрілансерів – графічний та веб-дизайн, програмування, IT, створення мультимедіа, маркетинг і копірайтинг.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас