83% українців отримують пенсію нижче фактичного прожиткового мінімуму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

83% українців отримують пенсію нижче фактичного прожиткового мінімуму

Особисті фінанси
2905
82,7% пенсіонерів отримують пенсію до 4 тис. грн, що нижче фактичного прожиткового мінімуму.
Про це повідомляє прес-служба Міністерства соціальної політики.
«82,7 відсотка пенсіонерів отримують пенсію до 4 тис грн, а це нижче фактичного прожиткового мінімуму, є ключовою проблемою, яка потребує вирішення», – каже заступник міністра соцполітики Наталія Ненюченко.

Як накопичити собі на пенсію 👛

При наявності обмеженого фінансового ресурсу солідарної пенсійної системи, тіньової зайнятості, тіньової виплати заробітної плати та з огляду на те, що лише 5% працюючих беруть участь в системі недержавного пенсійного забезпечення (при цьому більшість платять внески нерегулярно і в недостатньому розмірі), рівень пенсійного забезпечення майбутніх пенсіонерів буде знижуватися.
Раніше Finance.ua повідомляв, українці зможуть отримувати дві пенсії. Про це сказано в законопроекті № 2683 «Про загальнообов’язкове накопичувальне пенсійне забезпечення». До існуючої, солідарної, пенсійній системи додасться ще одна – накопичувальна.

Довідка Finance.ua:

  • У лютому Пенсійний фонд назвав середній розмір пенсій для різних категорій громадян: за віком – 3064 грн (отримують 75,4% пенсіонерів).
  • Пенсійний фонд України затвердив показник середньої заробітної плати за грудень 2019 року. За даними ПФУ, показник середньої заробітної плати в цілому за 2019 рік склав 9205,19 грн.
Найцікавіші і найважливіші новини, а також поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця – завжди в нашому телеграм-каналі Finance_ukr 🤫 Переходьте, підписуйтесь – з нами цікаво і корисно!
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас