За чотири місяці Мінцифри скасувало "сумнівні" тендери на 373 мільйони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За чотири місяці Мінцифри скасувало "сумнівні" тендери на 373 мільйони

Казна та Політика
354
За чотири місяці 2019 року Міністерство цифрової трансформації України скасувало “сумнівні” тендери на загальну вартість 373,5 мільйона гривень.
Про це повідомляє міністерство у FACEBOOK.
“За чотири місяці 2019 року Міністерство цифрової трансформації скасувало сумнівні тендери на 373,5 млн грн”, – йдеться у повідомленні.
Зазначається, що для того, щоб зекономити кошти платників податків, в Мінцифри створили державне підприємство “Дія”, основним завданням якого є розробка і оцифрування послуг для порталу та мобільного додатку. Таке рішення дозволить зекономити щонайменше два мільярди гривень на проведення тендерів, тим самим знижуючи корупційні ризики розкрадання цих коштів.
У міністерстві ще раз наголосили, що на реалізацію проєкту “Дія” не витратили жодної копійки державних коштів. Два тижні тому команда Мінцифри запустила мобільний додаток “Дія”, залучивши кошти від міжнародних донорських організацій, що підтримують Україну.
У Мінцифри уточнили, що у бюджеті на 2020 рік на впровадження додатку ані на портал “Дія”, ані на платформу Цифрової освіти, ані на оцифрування послуг грошей не закладено. Лише 30,8 мільйона гривень – на підтримку сайтів та серверів, які працювали і раніше.
Держпідприємство “Дія” визначене як технічний адміністратор інтегрованої системи електронної ідентифікації, для виконання програми завдань уряду було залучено 73,58 млн грн. Додаткових коштів з бюджету це рішення не потребує, оскільки гроші міністерство перерозподілило з Національної програми інформатизації, що могли би витрачатися неефективно.
Нагадаємо, вчора, 19 лютого, народний депутат від фракції “Європейська Солідарність” Олексій Гончаренко заявив, що розробка додатку з надання держпослуг онлайн “Дія” обійшлася державному бюджету в 25 млн 580 тис. грн.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас