25 млн: скільки витратили на створення додатка «Дiя» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

25 млн: скільки витратили на створення додатка «Дiя»

Особисті фінанси
2773
Розробка додатку з надання держпослуг онлайн “Дія” обійшлася державному бюджету в 25 млн 580 тис.грн.
Про це написав у Telegram народний депутат від фракції “Європейська Солідарність” Олексій Гончаренко.
Зокрема, Гончаренко опублікував копію відповіді Міністерства цифрової трансформації на відповідний запит Комітету Верховної Ради з питань бюджету.
“25 580 000 гривень — ось ціна цифрової трансформації від Зе-команди. Саме стільки коштів було виділено на розробку і реалізацію “Дії”, — підкреслив Гончаренко.
“Генеральний директор цього “хлібного” державного підприємства, наприклад, має посадовий оклад 100 000 гривень, його зам — 90 000. Всього заробітний фонд тільки самої адміністрації становить понад 600 000 гривень”, – вказав Гончаренко.
Раніше повідомлялося, що “Дія” випередила “TikTok “ в App Store: додаток вже завантажили мільйон українців. За чотири доби додаток “Дія” завантажили понад 1 мільйон українців, з яких майже половина отримали водійські посвідчення онлайн.

Довідка Finance.ua:

  • 6 лютого відбулася презентація мобільного додатку “Дія” та національної онлайн платформи “Дія. Цифрова освіта”.
  • Перші послуги, доступні в додатку – електронні водійські права і технічний паспорт. 9 млн українців можуть користуватися водійськими посвідченнями та свідоцтвами про реєстрацію транспортного засобу у своєму смартфоні.
  • Протягом наступних 3 років планується перевести в електронний формат всі державні послуги.
Найцікавіші і найважливіші новини, а також поради, які стануть в нагоді для вашого гаманця — завжди в нашому телеграм-каналі Finance_ukr 🤫 Переходьте, підписуйтесь – з нами цікаво і корисно!
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас