Кабмін опублікував звіт своєї роботи (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін опублікував звіт своєї роботи (інфографіка)

Казна та Політика
2589
На сайті Кабінету Міністрів України з’явився звіт роботи уряду, у якому кожне міністерство прозвітувало, що встигло зробити за кожним пунктом з плану дій уряду.
Над чим працював уряд:
  • уряд працював у напрямку удосконалення системи надання медичних послуг та забезпечення більшої доступності ліків, підвищення якості освіти, забезпечення захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування;
  • з метою недопущення зниження рівня добробуту українців уряд створював умови для зменшення сум в платіжках за теплову енергію, що вже стало реальністю для значної частини домогосподарств;
  • значну увагу приділяв питанням забезпечення макроекономічної стабільності, підвищенню інвестиційної привабливості та покращенню умов ведення бізнесу.
Так, у 2019 році економіка України зростала високими темпами. У ІІ і ІІІ кварталах темпи зростання ВВП перевищили 4 % і були одними з найвищих у Європі. За підсумком 2019 року очікується зростання ВВП на рівні близько 3,3–3,5 % (оцінки Мінекономіки).
Кабмін опублікував звіт своєї роботи (інфографіка)
Номінальні доходи населення, за розрахунками Мінекономіки на основі щоквартальних даних Держстату, у січні-вересні 2019 року зросли на 15 % порівняно з відповідним періодом 2018 року, наявний дохід, який може бути використаний населенням на придбання товарів та послуг – на 15,7 %, а реальний наявний, визначений з урахуванням цінового фактору – на 6,3 % відповідно.
Кабмін опублікував звіт своєї роботи (інфографіка)
У 2019 році заробітна плата продовжувала зростати високими темпами. У 2019 році номінальна середньомісячна заробітна плата штатних працівників збільшилась на 18,4 % до 10 497 грн., реальна заробітна плата зросла на 9,8 %.
Зростання середньомісячної заробітної плати відбувалось, в першу чергу, під впливом високої конкуренції за кваліфіковану робочу силу з іноземними роботодавцями та високої економічної активності суб’єктів господарювання, а також в умовах підвищення рівня державних соціальних стандартів, зокрема мінімальної заробітної плати.
Відповідно продовжував скорочуватися рівень безробіття населення у віці 15–70 років, який за підсумком січня-вересня 2019 року становив 8,1 % проти 8,6 % у відповідному періоді 2018 року, що є найнижчим показником за останні 6 років.

Довідка Finance.ua:

  • За розрахунками Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, у 2020 році розмір реальної, тобто скоригованої на інфляцію, зарплати має збільшитися на 8-9%.
  • Економічна стратегія Уряду полягає в ідеї інвестицій, створенні чотирьох ринків і робочих місць, створенні інновацій та залученні нових технологій.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в нагоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас