Перепис населення в ОРДЛО через супутник: Дубілет пояснив деталі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перепис населення в ОРДЛО через супутник: Дубілет пояснив деталі

Казна та Політика
696
Дмитро Дубілет, який нещодавно відзвітував про проведення оцінки населення України, в одному з останніх інтерв’ю поділився подальшими планами щодо обліку населення деяких регіонів країни.
Нагадаємо, початкова оцінка не враховувала відомості про населення, яке мешкає на тимчасово окупованих Росією територіях. Але це не означає, що уряд не планує враховувати і цих громадян України. За словами Дмитра Дубілета, в Кабінеті Міністрів України вивчають можливість використання даних супутника для перепису населення на тимчасово окупованих територіях Донбасу і в анексованому Криму.
Уряд вже провів зустріч з представниками ООН, які допомагатимуть з проектом супутникової зйомки. Схожий проект проводився і в Афганістані, де значна частина території теж не контролюється офіційною владою.
«Вони намагалися через супутникові зйомки та інші шари інформації зрозуміти приблизну кількість населення. Але поки я не можу сказати, наскільки точно можна оцінити через супутники або якісь інші інструменти населення в Криму і на окупованих територіях», – повідомив міністр Кабінету міністрів України.
Він також додав, що поки в уряді немає консолідованого рішення щодо того, як буде проводитися перепис населення України.
Після появи в інтернеті низки публікацій про те, що Кабмін може порахувати населення на окупованих і анексованих територіях за допомогою супутника, Дмитро Дубілет опублікував уточнення.
«Давайте я розповім, як було насправді. Під час інтерв’ю журналіст запитав у мене про зустріч з представниками ООН, яку ми проводили нещодавно в Києві. Я розповів, що ми обговорювали результати нашої оцінки чисельності населення. Потім ми перейшли до теми підрахунку населення на окупованих територіях», – написав він.
За його словами, представники ООН розповіли, що у них є досвід такої оцінки на територіях Афганістану та інших гарячих точках через супутник, і вони можуть допомогти Україні безкоштовно з цим проектом.
«Після цього Інтернетом розійшлася новина із заголовком «Дубілет хоче підрахувати українців через супутник». Причому в мережі люди постили тільки заголовок, без контексту вище. Частина почали писати, що ми хочемо витратити на це якісь божевільні бюджети, частина просто вирішила, що я якийсь космонавт.
Ех, подеколи мені бракує досвіду, щоб не говорити те, що може розійтися неправильними заголовками», – заявив Дмитро Дубілет.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас