Дубілет прокоментував звинувачення у фальсифікації перепису населення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дубілет прокоментував звинувачення у фальсифікації перепису населення

Казна та Політика
1017
Міністр Кабінету Міністрів Дмитро Дубілет в середу, 6 лютого, прокоментував інформацію про нібито фальсифікації урядом електронної перепису.
На своїй сторінці у FACEBOOK він заявив, що це звинувачення є проплаченим фейком.
“Вчора Інтернетом поширився фейк про нібито фальсифікацію Оцінки кількості населення. В основному цей фейк підтримувався платною рекламою і публікаціями на сумнівних сайтах (один з них запропонував нам за $1500 зняти публікацію), але потім його передрукували кілька великих ЗМІ. Так що доводиться реагувати. Отже, головна “сенсація” полягає в тому, що дані про вікову структуру за даними Оцінки і за даними Держстату майже збігаються. “Експерти” розділили числа вікових структур одне на одне і отримали однакове співвідношення – 88.8%. Точніше, майже однакові – від 88.808% до 88.839%. З цього вони роблять висновок, що дані Оцінки були просто сфальсифіковані”, – написав Дубілет.
Він також нагадав, що оцінку кількості населення проводили трьома методами – і всі три дали однаковий результат. Аналітики взяли кількість пенсіонерів за даними Пенсійного фонду і екстраполювали ці дані через стате-вікову структуру. Вийшов графік “ялинка”. Він базувався на даних Держстату та даних держреєстру.
“Чому дані “ялинки” за даними Держстату і за даними, які ми отримали з електронних реєстрів, майже повністю збіглися? Тому що Держстат свою ялинку вів також на підставі електронних реєстрів. Щойно хтось помирає або народжується – Держстат відображає це у своїй ялинці”, – пояснив Дубілет.
Чиновник припустив, що фейк розганяли люди, чия схема на сотні мільйонів гривень недавно була викрита. За його словами, зараз готуються відповідні матеріали до ДБР, про що він пообіцяв розповісти протягом тижня.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас