НСЗУ оприлюднила попередні тарифи на медичні послуги у 2020 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НСЗУ оприлюднила попередні тарифи на медичні послуги у 2020 році

Казна та Політика
9866
Кабінет Міністрів України опублікував для громадського обговорення проєкт постанови щодо тарифів на медичні послуги у 2020 році.
Про це повідомляється на сайті Національної служби здоров’я України.
Так, Кабміном опубліковано для громадського обговорення проект постанови “Деякі питання удосконалення реалізації програми державних гарантій медичного обслуговування населення у 2020 році”.
Він визначає тарифи та механізми оплати медичних послуг для екстреної, вторинної, третинної, паліативної медичної допомоги, медичної реабілітації, медичної допомоги дітям до 16 років, медичної допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами.
Порядок реалізації програми державних гарантій медичного обслуговування населення у 2020 році включає такі тарифи:
  • 4 563,64 грн базова ставка за проліковані випадки, які включено до пакетів «Хірургічні операції дорослим та дітям у стаціонарних умовах» та «Стаціонарна допомога дорослим та дітям без проведення хірургічних операцій». Тариф встановлюється як комбінація глобальної ставки та базової ставки на пролікований випадок, до якої застосовуються вагові коефіцієнти, що враховують складність клінічних випадків та інтенсивність використання ресурсів;
  • 19 332,31 грн тариф з надання медичної допомоги при гострому мозковому інсульті в стаціонарних умовах (ставка на пролікований випадок);
  • 16 001,43 грн тариф з надання медичної допомоги при гострому інфаркті міокарда в стаціонарних умовах (ставка на пролікований випадок);
  • 8 136,03 грн тариф на пологи, передбачені специфікаціями;
  • від 26 087,72 грн до 98 533,82 грн тариф з надання медичної допомоги новонародженим у складних неонатальних випадках (залежно від складності наданої медичної послуги).
До тарифів за медичні послуги, які передбачені проєктом постанови, не включено вартість лікарських засобів, медичних виробів та витратних матеріалів, які забезпечуються у централізованому порядку за рахунок інших програм державного бюджету.

Як безкоштовно лікуватися в приватній клініці

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас