У МОЗ розповіли, скільки українців підписали декларації з лікарем — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У МОЗ розповіли, скільки українців підписали декларації з лікарем

Казна та Політика
1013
В Україні 29 млн осіб підписали декларацію з лікарями про надання медичних послуг. У міністерстві охорони здоров’я планують розширити доступ до сімейних лікарів для ще більшої кількості українців.
Про це розповіла міністр охорони здоров’я Зоряна Скалецька.
«У нас 29 млн населення підписали декларації. Ми розуміємо, що це не все населення. Це означає, що потрібно працювати з людьми, з місцевою владою, яка має створити умови, щоб сімейний лікар на їхній території був», – розповіла Зоряна Скалецька.
Так, за її словами, міністерство прийме кілька рішень, які розширять доступ до сімейного лікаря і сформують тенденцію звертатися до нього, якщо є необхідність.
«Бо одна з функцій сімейного лікаря, крім надання рецептів, є інформування та підтримка громадян про здоровий спосіб життя. Він повинен допомогти, проконсультувати або щодо дієти, щоб не запустити захворювання, або щодо надмірної ваги, навіть якщо ще не з’явилися проблеми зі здоров’ям. Це все підтримка в певних питаннях, які виникають щодо свого здоров’я. У нас немає ще такої звички, але вона повинна з’явитися. Сімейний лікар має бути відкритим до такої розмови і рекомендацій», – резюмує міністр.
До 1 квітня в уряді активно готуються до проведення другої черги медичної реформи в Україні, зокрема, до системи eHealth підключаються установи спеціалізованої медичної допомоги, запрацюють електронні напрямки, електронна медична карта пацієнта.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас