Перерахування за тепло: названі області, в яких знижена оплата — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перерахування за тепло: названі області, в яких знижена оплата

Енергетика
8164
Кабінет Міністрів опублікував інфографіку з географією зниження сум у платіжках українців за комунальні послуги по областях.
За даними уряду, 143 підприємства у 21 області (і м. Києві) зробили перерахунок розміру плати на централізоване опалення для населення.
Усі підприємства теплопостачання здійснили перерахування у Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Житомирській, Тернопільській та Харківській областях.

Як заощадити на комуналці 💡

При цьому у деяких областях знилизи плату менше половини підприємств. Серед них Луганська (2 із 10 тепловиків), Івано-Франківська (2 із 6), Львівська (8 із 19) області.
Натомість, до поради уряду не прислухались тепловики лише у двох областях – Чернівецькій та Миколаївській. Там платіжки не знижували.
Перерахування за тепло: названі області, в яких знижена оплата

Довідка Finance.ua:

  • Зменшення платіжок відбулося через зниження на ринку ціни на газ. У зв’язку із цим Уряд (Постанова №1082) надав місцевій владі механізм, щоб зробити ці корегування в платіжках.
  • Відсоток розміру плати залежить від вартості природного газу, врахованого у структурі чинних тарифів на послуги теплопостачання, та питомої ваги цієї складової у структурі собівартості послуги.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас