Милованов пояснив, у чому "перемога" 17% зростання безробіття (графік) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Милованов пояснив, у чому "перемога" 17% зростання безробіття (графік)

Особисті фінанси
2281
Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тимофій Милованов впевнений, що наразі ніякої “зради” у статистиці щодо безробіття немає.
Про це він написав у FACEBOOK.
“Насправді безробіття падає, а не зростає. Якщо порівнювати рівень безробіття за 9 місяців 2018 та 2019 років, то він знизився на 0,5% – з 8,6 до 8,1 відсотків. Але днями в мережі поширювали інформацію, що показник непрацевлаштованих осіб з листопада зріс на 17%, що абсолютно не відображає загальну тенденцію ринку праці”, – написав Милованов.
За його словами, зростання офіційно зареєстрованих з листопада до грудня відбувається кожного року, зазвичай на 15-17%. Це сезонне явище пов’язане зі зменшенням роботи в сільському господарстві в цей період. Проте, у порівнянні з груднем 2018 року цей показник впав майже на 1%.
“Є ще різниця між офіційно зареєстрованим безробітними і всіма безробітними. 17% – це про офіційно зареєстрованих. Падіння рік до року на 1% – це теж про офіційно зареєстрованих. А падіння на 0,5% безробітних – це про всіх безробітних, зареєстрованих і ні”, – пояснив міністр.
Як зазначається, до Державної служби зайнятості звертаються лише 22% непрацевлаштованих осіб, тобто статус офіційно зареєстрованого має лише кожен 5-й безробітний українець.
Милованов пояснив, у чому "перемога" 17% зростання безробіття (графік)

Довідка Finance.ua:

  • З 1 січня максимальний розмір допомоги з безробіття в Україні становить 8408 грн.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші до зарплати 💰

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас