Оpendatabot: перші рейдерські захоплення вже відбулися цього року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Оpendatabot: перші рейдерські захоплення вже відбулися цього року

Особисті фінанси
2357
Рейдерство – це одна з найбільших проблем українського бізнесу і серйозна підстава не реєструвати компанію в Україні. Щороку в Україні відбувається в середньому 400 рейдерських захоплень. Причому з 2014 року кількість рейдерств постійно зростає.
Про це пише Опендатабот на своєму сайті.
21 січня 2020 року власник і директор ТОВ «Профтім» Смірнов Олег Сергійович отримав повідомлення від Опендатабот про те, що сталась зміна власника по його компанії на невідому особу – Моісеєва Максима Сергійовича.
Після сповіщення постраждалий звернувся до Міністерства юстиції та дізнався, що зміна власника була зареєстрована державним реєстратором ЦНАП Печерської РДА Мельниковою Н.С. на підставі, як потім з’ясувалося, підробленої довіреності.
«23 грудня київський приватний нотаріус Андрущенко Людмила Миколаївна засвідчила довіреність. Проте згодом зловмисники підробили в ній реєстраційні дані компанії, мій підпис та печатку. Так на основі підробленої довіреності були внесені недостовірні дані про засновників підприємства. Скоріш за все, злочинці мали намір у подальшому заволодіти корпоративними правами та активами компанії», – коментує директор ТОВ «Профтім» О.Смірнов.
Станом на сьогодні вже подано заяву до правоохоронних органів та внесено відомості до ЄДРДР, направлено скаргу до Антирейдерської комісії Міністерства юстиції України. Завдяки швидкому реагуванню з боку законного власника ТОВ «Профтім» подальше переоформлення компанії та її майна зупинено.

Довідка Finance.ua:

Як захистити бізнес від рейдерських дій:
  • Додайте Opendatabot в улюблений месенджер.
  • Введіть назву чи код компанії.
  • Підпишіться на сповіщення про неї.
  • У разі будь-яких змін реєстраційних даних ви отримаєте сповіщення.
  • Окрім цього ви можете перевірити статут на предмет права підпису та права доручення підпису, а також регулярно робити моніторинг нерухомого та рухомого майна, інших активів компанії.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас