У Києві в 2020 році почнуть капітально ремонтувати Хрещатик — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві в 2020 році почнуть капітально ремонтувати Хрещатик

Казна та Політика
1603
У Києві в поточному році планують почати капітальний ремонт головної вулиці міста – Хрещатика, яка розташована на території Печерського і Шевченківського районів.
Вулицю мають намір модернізувати, а для цього готують масштабний проект. “Київавтодор” має намір віддати 18 млн гривень за розробку проекту, що менше від раніше озвученої суми в 20 млн.
Головну вулицю Києва планують зробити зручною для велосипедистів, людей з обмеженими можливостями, мам з колясками і пішоходів. Зокрема, на Хрещатику може з’явитися велодоріжка. Там також замінять елементи мощення на тротуарах новою плиткою або природним каменем і поміняють асфальтове покриття на проїжджій частині.
Також планується оновлення нумерації на фасадах будинків з підсвічуванням, буде вдосконалено систему вуличного освітлення. Для людей з проблемами зору з’явиться тактильна плитка направляючої та стримуючого дії.
Працівники “Київавтодору” також анонсують заміну всіх урн на Хрещатику і появу боллардів – стовпчиків для блокування наїзду транспорту. Вони розташовуватимуться на всіх зупинках транспорту.
На час проведення ремонту дорожники не збираються повністю перекривати вулицю. Частково рух обмежуватимуть вдень ​​і повністю вночі.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас