Якими будуть відсотки за іпотечні кредити до кінця 2020 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Якими будуть відсотки за іпотечні кредити до кінця 2020 року

Кредит&Депозит
2909
Уряд ставить за ціль зменшити вартість іпотечних кредитів в Україні.
На цьому наголосив Прем’єр-міністр Олексій Гончарук на презентації Стратегії розвитку фінансового сектору до 2025 року.
«Уряд і НБУ мають спільні пріоритети: економіці треба максимально швидко дати доступ до дешевих ресурсів і зменшити ризики для фінансових установ», – зазначив Олексій Гончарук.
«Також ми очікуємо, що в цьому році буде значно зменшена вартість кредитних ресурсів і для іпотеки. Наша мета — 11-12% у гривні», – повідомив Глава Уряду і додав, що ще одним важливим пріоритетом є доступність фінансових послуг.
За його словами, дешеві кредити потрібні українцям вже зараз, тож з 1 лютого буде запущено програму дешевих кредитів для малого підприємництва під 5%, 7% і 9%, анонсовану раніше Президентом.
«Ми добре розуміємо, що робити. У нас є план. Ми готові до складних викликів, які очікують нас наступні кілька років», – зауважив Прем’єр-міністр.

Довідка Finance.ua:

  • Перший заступник голови НБУ Катерина Рожкова заявила, що 2020 рік має стати роком повноцінного відновлення іпотечного кредитування.
  • За її словами, сьогодні гривнева ціна ресурсів у банках 8-9%, тобто вже зараз можна говорити про іпотеку 14-15% в гривні.
  • Президент Конфедерації будівельників України Лев Парцхаладзе заявляв, що іпотечне кредитування із середньою ставкою у 8% має бути доступним в Україні – цього очікують інвестори та забудовники.
До речі, портал Finance.ua проаналізував кредитні пропозиції більшості українських банків. Найкращі ми відібрали в спеціальному сервісі.

Порівняти і підібрати кредит можна тут 👛

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас