На пільгові кредити для бізнесу Рада виділила 2 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На пільгові кредити для бізнесу Рада виділила 2 млрд

Кредит&Депозит
752
Верховна Рада направила 2 млрд гривень на розвиток малого бізнесу в Україні.
Відповідний проект закону №2589 “Про внесення змін до закону Про державний бюджет України на 2020 рік” про Фонд розвитку підприємництва” у другому читанні підтримали нардепи.
Законом передбачено збільшити надходження до спеціального фонду державного бюджету за рахунок надходжень від дострокового погашення векселів Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, виданих фондом в обмін на облігації внутрішньої державної позики.
Що передбачає програма:
  • видача кредитів розміром до 1,5 млн грн терміном на п’ять років під 5% річних, якщо передбачається виручка до 25 млн грн і створюються мінімум два робочі місця;
  • під 7% річних для бізнесу з виручкою до 25 млн грн, який не створює нових робочих місць, але за кожного нового працівника ставку буде знижено на 0,5%;
  • під 9% річних для бізнесу з виручкою до 50 млн грн;
  • сам учасник має інвестувати 20% власних коштів від усіх витрат.
Програма запрацює з 1 лютого 2020 року.

Довідка Finance.ua:

  • 4 грудня 2019 року президент розповів про нову державну програму для всіх українців, які живуть за кордоном. Нова державна програма “Повертайся і Залишайся”, перший етап програми – доступні кредити для власної справи.
  • 20 грудня Верховна Рада підтримала у першому читанні 275-ма голосами проєкт Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» щодо Фонду розвитку підприємництва» (№2589).
До речі, портал Finance.ua проаналізував кредитні пропозиції більшості українських банків. Найкращі ми відібрали в спеціальному сервісі.

Порівняти і підібрати кредит можна тут 💰

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас