Для Фонду підтримки підприємництва у 2020 році виділили 2 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Для Фонду підтримки підприємництва у 2020 році виділили 2 млрд грн

Особисті фінанси
760
20 грудня Верховна Рада підтримала у першому читанні 275-ма голосами проєкт Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» щодо Фонду розвитку підприємництва» (№2589) та вирішила скоротити строки підготовки проєкту до другого читання.
Що передбачається
  • збільшення на 2 млрд грн надходжень до спеціального фонду державного бюджету за рахунок дострокового погашення векселів Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. Кошти підуть на фінансування нової бюджетної програми «Фонд розвитку підприємництва».
  • Кошти за цією програмою будуть спрямовані на здешевлення кредитів шляхом часткової компенсації відсоткової ставки (1,5 млрд грн), а також на надання часткових гарантій кінцевим позичальникам (0,5 млрд грн).
Законопроект є однією зі складових реалізації ініціативи Президента України – програми «5-7-9» з підтримки мікро- та малого підприємництва, яка має запрацювати з 1 лютого 2020 року.
Розмір кредитів за цією програмою досягатиме 1,5 млрд грн на пять років.
Відсоткова ставка залежатиме від виручки і створених робочих місць:
  • 5% річних – якщо виручка до 25 млн грн і створюються мінімум 2 робочі місця;
  • 7% річних – для бізнесу з виручкою до 25 млн грн, який не створює нових робочих місць, але за кожного нового працівника ставка знизиться на 0,5%;
  • 9% річних – для бізнесу з виручкою від 25 до 50 млн грн.
Раніше Finance.ua повідомляв, що Президент розповів про нову державну програму для всіх українців, які проживають за кордоном. За словами Зеленського, з першим етапом цієї програми стануть доступні кредити для бізнесу.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас