Дешеві кредити для бізнесу: експерти оцінили нову держпрограму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дешеві кредити для бізнесу: експерти оцінили нову держпрограму

Кредит&Депозит
4223
Експерти вважають, що програма з пільгового кредитування малого та середнього бізнесу при правильній реалізації здатна дати хороший імпульс для розвитку бізнесу.
Про це пише Сьогодні.
“Важливо, що підприємцям дадуть нові умови кредитування. Якщо цей механізм запрацює, це дасть хороший поштовх для розвитку малого підприємництва”, – розповіла голова Ради Інституту податкових реформ Олена Хотенко.
Втім, фінансист, президент інвестиційної групи “Універ” Тарас Козак застерігає від надмірної зарегульованості такої програми з боку держави.
“Програма, яку анонсував уряд, може вистрілити, якщо вона буде правильно побудована. Важливо, хто буде обирати претендентів, хто буде нести відповідальність за неповернення. Якщо обирати буде держава – дуже погано. Тому що чиновник не відповідає за свої кроки. Якщо ж обирати будуть банки, це буде краще. Держава повинна тільки задавати прості, розумні правила гри. Щоб було зрозуміло, хто може брати участь у програмі, які умови. І компенсувати різницю між банківською ставкою і 5% річними”, – переконаний експерт.

Довідка Finance.ua:

  • Уряд працюватиме над тим, щоб наступного року забезпечити підприємцям кредити під 10-12% річних у гривні.
  • Видавати кредити під 5-9% річних для розвитку власного бізнесу планують через Німецько-український фонд.
До речі, на Finance.ua працює сервіс персонального підбору кредитів. Безкоштовно проводимо розрахунок і підбір кредитних пропозицій.

Обрати для себе кредит

За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас