Парковка в центрі Києва може подорожчати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Парковка в центрі Києва може подорожчати

Особисті фінанси
616
Вартість паркування в центрі Києва може подорожчати в 10 разів. Так столична влада планує боротися з автомобільними пробками в столиці. Через різке збільшення кількості автомобілів у Києві відчувається серйозний брак паркувальних місць.
Про це розповів начальник інспекції з паркування та заступник директора департаменту транспортної інфраструктури КМДА Дмитро Рахматуллін, передає “Сегодня”.
“Якщо ви запитаєте, чи потрібно при такому збільшенні автомобілів у місті різко збільшувати кількість паркувальних місць, то я вам відповім: ні! Чому? Слідуючи таким тенденціям, ми будемо сприяти збільшенню кількості авто в місті і погіршувати і без того зіпсовану екологічну ситуацію. Але нам не потрібне місто тільки для машин. Якщо йти таким шляхом, то скільки б в Києві не будували багаторівневих розв’язок, паркінгів, нових доріг і мостів – ситуація тільки погіршуватиметься. Наші колеги в 2014-2015 роках, розробляючи транспортну модель Києва, на той час вже зафіксували 213 автомобілів на 1000 жителів. У 2017 році рівень автомобілізації був уже 257 автомобілів. Зараз ми переходимо поріг в 300 автомобілів на 1000 жителів, – зазначив Рахматуллін.
За даними КМДА, з 2018 року кількість автомобілів у Києві зросла на 15%.
За словами Рахматулліна, сьогодні вартість парковки в місті становить – від 5 до 10 гривень за годину, в залежності від паркувальної зони. Тарифи на паркування в столиці не змінювалися протягом кількох років. Столична влада заявляє про необхідність значно збільшити вартість парковки. Мерія неодноразово зверталася до Кабміну і Верховної Ради, щоб отримати повноваження на перегляд тарифів на парковку але поки що безрезультатно.
“Тариф за парковку повинен бути збільшений в центральній частині міста суттєво – як мінімум до 50 гривень за годину. Також повинні бути збільшені штрафи. Це буде додатковим стимулом для людей шукати вільні місця на парковках або залишати авто біля метро і користуватися громадським транспортом”, – запевняє Дмитро Рахматуллін.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас