Bloomberg: Зміцніла гривня створює для України бюджетний головний біль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Bloomberg: Зміцніла гривня створює для України бюджетний головний біль

Валюта
4960
Українська національна валюта стала рекордсменом у зміцненні за минулий рік. Однак, це створює проблеми для фінансів країни.
Про це пише Bloomberg.
Хоча зростання на 16,5% у співвідношенні до долара допомагає Україні скоротити інфляцію і утримати частину працівників від пошуку краще оплачуваної роботи за кордоном, воно також скорочує цінність доходів від експорту, на які покладається уряд.
Видання нагадало, що український бюджет 2019 року було спершу сформовано на основі курсу 28,2 гривні за долар США. Пізніше його переглянули, підвищивши очікуваний курс на рівні 26,4 гривні за долар.
Bloomberg пише, що зростання гривні було продиктовано іноземними апетитами до дуже прибуткового урядового боргу. І це непокоїть промисловість, орієнтовану на експорт включно з аграрною сферою та металургією.
Союзники президента Володимира Зеленського звинувачують Національний банк у збереженні найвищого рівня процентної ставки і невтручання з метою стримати гривню. Вартість кредитів в Україні протягом останніх місяців було знижено. Але Нацбанк пояснює, що занадто швидке скорочення процентної ставки спричинить нестійку економічну експансію. Відомство також зберігає гнучку валютну політику.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас