Заробітчанам варто скористатися податковою амністією - Гетманцев — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Заробітчанам варто скористатися податковою амністією - Гетманцев

Особисті фінанси
1169
Наступного року в Україні пройде податкова амністія. Відповідний законопроект вже на завершальній стадії узгодження з Міністерством фінансів.
Про це сказав голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев в інтерв’ю порталу «Мінфін».
Амністія матиме добровільний характер. Але деяким категоріям населення дуже рекомендується нею скористатися. Зокрема, це стосується українців, які працюють за кордоном.
«Податкова амністія – це хороший стимул для платників податків вийти в «білу» перед тим, як про їхні активи довідається держава. Це абсолютно добровільний процес. Ніхто не полізе до вас під матрац рахувати гроші. Якщо у людини доходи легальні, вона вже сплатила з них податки, вони не підлягають амністії, вони вже «білі». Амністується тільки те, що «чорне», – підкреслив глава податкового комітету.
Серед числа тих, кому варто скористатися податковою амністією, на думку Данила Гетманцева – заробітчани.
«Отримуючи дохід в іншій країні, громадянин України зобов’язаний його задекларувати тут і сплатити податки. Якщо мова йде, наприклад, про Польщу, з якою у нас укладено договір про уникнення подвійного оподаткування, алгоритм інший. За підсумками року людина отримує в польській податковій службі довідку про отриманий дохід і сплачений з нього податок. Пред’являє декларацію в українську податкову і доплачує тільки різницю між розрахованим українським і сплаченим польським податками. До речі, у випадку з Польщею нічого доплачувати не доведеться», – розповів голова податкового комітету.
За матеріалами:
Мінфін.com.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас