Система віддаленої ідентифікації BankID вже поширюється на 11 банків - НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Система віддаленої ідентифікації BankID вже поширюється на 11 банків - НБУ

Фінтех і Картки
849
До системи віддаленої ідентифікації BankID Національного банку вже приєдналися 11 банків, також є багато заявок на підключення від інших банків.
Про це в інтерв’ю розповів заступник голови Національного банку Сергій Холод.
“У системі BankID НБУ вже зараз 11 банків-учасників, а також багато заявок на підключення від інших банків. Зацікавленість в системі також виявили мобільні оператори та інші комерційні гравці ринку, які готові надавати послуги, використовуючи ідентифікацію за допомогою BankID НБУ”, – сказав холод.
За його словами, регулятор вже кілька років активно розвиває BankID.
“Від початку система була орієнтована на дистанційне надання безоплатних адміністративних послуг. Але згодом рамки проекту розширилися, і тепер в ньому беруть участь також і комерційні гравці”, – зазначив Холод.
Водночас, зазначив банкір, виникло питання монетизації сервісів банків, які надають інформацію для ідентифікації клієнта. Адже банки здійснюють первинну ідентифікацію, фізичну або віддалену, і витрачають на це кошти. Тому вони не готові безкоштовно віддавати цю інформацію іншим комерційним гравцям ринку.
“Ми плануємо ввести гнучкі тарифи за проведення ідентифікації в системі BankID НБУ. Це дозволить комерційному учаснику, який подає запит на ідентифікацію, за певну помірну плату отримати від банків інформацію про проведену ідентифікацію клієнта. Тобто платить не клієнт, а компанія, що надає послугу”, – підкреслив Холод.
За матеріалами:
ain.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас