ТОП-5 способів отримати безкоштовне житло у великому місті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ТОП-5 способів отримати безкоштовне житло у великому місті

Нерухомість
11231
У містах-мільйонниках України дорожчає оренда житла, тому багато людей замислюються про альтернативу.
Сайт Сегодня описує кілька способів вирішити квартирне питання.
На першому місці – службові квартири співробітникам СБУ, прокуратури і поліції. Відомства заселяють туди працівників, які не мають житла за місцем роботи.
Розраховувати на безкоштовне житло можуть і народні депутати. Їм держава протягом всієї каденції фінансує оренду квартир або готельних номерів, якщо у народних обранців немає власного житла в столиці. Торік з бюджету на це виділили понад 40 млн грн.
Є шанс отримати житло і у молоді. Щоправда, не безкоштовно, а в кредит з частковою компенсацією. Пільгові кредити надають у Фонді сприяння молодіжному житловому будівництву. Тут вже вишикувалася довга черга. Більшість претендентів – переселенці й учасники АТО, адже уряд затвердив порядок видачі їм пільгових кредитів.
“Для киян кредит 70/30% – це допомога. 70% – ваш власний внесок. Коли до вас дійшла черга, вас викликали, ви підписали договір і відразу внесли 70%”, – розповідають у фонді.
Але в черзі тільки за цією програмою – понад 5500 осіб. У той час, як за рік держава виділяла гроші тільки на 25-30 квартир.
Ще один варіант – пільгові позики. Кредити по них надаються за обліковою ставкою НБУ 15,5%. Кредит видається на 20 років. Перший внесок – 10%.
І замикають ТОП посади архітекторів та керівників у приватних будівельних компаніях. Щоб залучити провідних фахівців ринку, власники часто дають їм квартири в якості бонусу.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас