США запровадять обов’язкове сканування обличчя при перетині кордону — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США запровадять обов’язкове сканування обличчя при перетині кордону

Світ
472
Міністерство національної безпеки США пропонує запровадити норму, згідно з якою не тільки власники віз і гості країни, а й громадяни США будуть зобов’язані проходити процедуру зняття цифрового відбитка обличчя при вʼїзді і виїзді з країни, передає Reuters.
На думку відомства, це допоможе протидіяти терористам, які намагаються перетинати кордон за допомогою вкрадених документів.
Нововведення стане частиною ширшої системи для відстеження мандрівників, що в’їжджають і виїжджають зі Сполучених Штатів.
Ініціатива уже викликала заперечення з боку деяких прихильників конфіденційності. Джей Стенлі, старший політичний аналітик Американського союзу громадських свобод, зазначив: «Мандрівники, в тому числі громадяни США, не повинні піддаватися інвазивним біометричним скануванням просто як умова реалізації свого конституційного права на поїздки», – сказав він.
Громадськість в США зазвичай має від 30 до 60 днів, щоб прокоментувати пропоноване регулювання. Федеральне агентство повинно потім розглянути і відреагувати на коментарі – процес, який може тривати довго.
Однак при наявності політичної волі з боку адміністрації Трампа передбачається, що технологія буде впроваджена в 20 найбільших аеропортах США вже до 2021 року.
На даний момент закони США звільняють громадян країни від обов’язку проходити процедуру сканування обличчя при перетині кордону.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас