Китай ввів обов'язкове сканування осіб нових абонентів мобільного зв'язку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай ввів обов'язкове сканування осіб нових абонентів мобільного зв'язку

Світ
353
Особливі успіхи Китаю у впровадженні до технологій стеження розпізнавання облич ні для кого не є новиною. Піднебесна в цьому напрямку досягла успіху як жодна інша країна світу завдяки численним ініціативам. Черговий крок в рамках побудови Китайської імперії “цифрової антиутопії” – обов’язкове сканування облич абонентів мобільного зв’язку.
Зміни офіційно набули чинності 1 грудня. Щоб отримати SIM-карту в Китаї, тепер потрібно пройти сканування облтччя. До цього моменту вистачало паспорта і фотографії. Таким чином, Китай став першою країною, яка зобов’язує своїх громадян надавати біометричні дані для підключення звичайної послуги.
Китайська влада пояснює необхідність введення цих змін турботою про громадян, а саме “захистом прав та інтересів громадян у кіберпросторі та боротьбі з шахрайством”. Крім введення обов’язкового сканування обличчя, вводиться заборона передавати свій номер телефону іншим людям.
На тлі цього сумнівного нововведення нещодавня ініціатива української влади запровадити обов’язкову реєстрацію всіх абонентів мобільного зв’язку, яку, до речі, під тиском громадськості, відкликали для доопрацювання, видається дитячим лепетом.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас