Верланов прокоментував штрафи згідно з новими законами про РРО та «кешбек» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Верланов прокоментував штрафи згідно з новими законами про РРО та «кешбек»

Казна та Політика
1462
Нові закони про РРО та «кешбек» змінили підхід до застосування штрафних санкцій. Він став суворішим.
Про це в інтерв’ю порталу «Мінфін» повідомив глава ДПС Сергій Верланов.
«Що стосується розміру штрафів, то на сьогодні, за невидачу чека або неповну інформацію в ньому порушник платить одну гривню. І тільки якщо таке порушення буде скоєно повторно – 100% вартості проданого товару (послуги). Що змінили нові закони? – Змінився підхід до застосування штрафних санкцій. Він став суворішим», – зазначив глава ДПС.
За його словами, підприємцям дали можливість адаптуватися.
«Підвищення відбуватиметься в два етапи: за перше порушення стягуватимуть 10% вартості проданого товару (послуги), потім, з жовтня 2020 року, з моменту впровадження механізму «кешбек» – цей штраф за перший випадок порушення буде збільшений до 100%. Тобто такий же розмір, що і за другий випадок зараз», – розповів Верланов.
Глава податкової вважає, що такі розміри штрафів будуть правильними.
«Чому я вважаю це правильним? Зараз деякі великі компанії, і це ви добре знаєте, тому що, напевно, і самі з цим не раз стикалися, продають товар через ФОПів. І такий ФОП може безкарно порушувати касову дисципліну. Тому що кого ж налякає штраф в одну гривню? Тому схема така: попався на порушенні, заплатив гривню і «завмер». Далі товар реалізується вже через іншого ФОП. І все повторюється знову. Коли почнуть діяти нові правила застосування штрафів, все зміниться: порушив – доведеться відповідати фінансово. Але, звісно, порушення повинно бути належним чином доведено, задокументовано. А кожен платник податків має право на оскарження рішень податкового органу за процедурами Податкового кодексу», – підсумував глава ДПС.
За матеріалами:
Мінфін.com.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас