Польща добудовує установку для захисту від “брудного” газу з РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Польща добудовує установку для захисту від “брудного” газу з РФ

Енергетика
675
Польща завершує побудову першої у країні установки для осушення газу через побоювання, що Росія може навмисне зіпсувати якість блакитного палива.
Про це заявив президент Польської нафтогазової компанії (PGNiG) Пьотр Возьняк в ефірі телеканалу TVP Info.
За його словами, Польща готова до можливих перешкод із постачанням газу з Росії. Возьняк запевнив, що у зв’язку з цим у польських газосховищах накопичено приблизно 50 мільйонів кубометрів природного газу, а також завершується побудова установки для осушення газу.
«Польща готується до подібної ситуації, як у 2016 році, коли росіяни впустили воду в газ, зробивши його непридатним. У Польщі досі не було такої установки, найближча така установка для осушення газу – у Німеччині”, – сказав Возьняк.
Він додав, що цю інвестицію мають завершити у середині грудня.
Глава PGNiG нагадав, що 1 січня 2020 року завершується договір на транзит газу між Україною та Росією, що означає припинення транспортування блакитного палива територією України. Потім у травні закінчується договір на транзит територією Польщі, газопроводом «Ямал-Європа».
Президент PGNiG також запевнив, що вже у новому році компанія має багато замовлень на прийняття скрапленого природного газу (LNG).
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас