Газпром знизив ціну на газ для Молдови на 26% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газпром знизив ціну на газ для Молдови на 26%

Енергетика
817
Росія і Молдова домовилися про продовження контракту на постачання газу. При цьому ціна палива з початку 2020 року знизиться до $173 за тисячу кубометрів.
Про це за підсумками російсько-молдовських переговорів заявив віце-прем’єр РФ Дмитро Козак.
З початку 2019 року ціна російського газу для Молдови становила $235 за тисячу кубометрів. Керівництво Молдови у вересні повідомило про досягнення домовленості про знижку в ціні на газ від Газпрому з жовтня 2019 року на $10−15 за тисячу кубів. Також були анонсовані знижки з січня І квітня 2020 року.
«Нам не довелося надавати занадто велику знижку, тому що сама чинна формула ціни дозволяє отримати значну знижку. Не буду приховувати, з нового року ціна за тисячу кубів газу для Молдови буде $173. Це в силу того контракту, який є на сьогодні», — сказав російський віце-прем’єр.
За його словами, на переговорах обговорювалося і питання про борг республіки за газ. «Ми обговорювали питання з місцевим Газпромом, включення в цей тариф, який буде істотно знижений, можливо, деяких надбавок, які дозволяють поступово повертати і повертати ці борги», — розповів Козак.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас