Tesla інвестує чотири мільярди євро в завод у Німеччині — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Tesla інвестує чотири мільярди євро в завод у Німеччині

Фондовий ринок
411
Американський виробник електрокарів Tesla має намір інвестувати в свій перший європейський завод під Берліном близько 4 млрд євро.
Про це напередодні повідомили агентство dpa і газета Bild am Sonntag.
Планується, що після завершення першого етапу будівництва на заводі вже будуть зайняті понад 3 тисячі осіб, а після завершення всіх будівельних робіт – від 7 до 8 тисяч.
Початок будівництва в невеликому населеному пункті Грюнхайде, розташованому приблизно в 40 кілометрах на південний схід від Берліна, заплановано на перший квартал 2020 року. Очікується, що воно завершиться до кінця 2021 року і першими будуть випускатися машини Tesla Model Y. Надалі планується випуск загалом до 150 тисяч електромобілів різних моделей щорічно.
Відповідно до угоди про наміри, укладеної між Tesla та урядом федеральної землі Бранденбург, де розташований Грюнхайде, фабрика займе 300 гектарів. Обидві сторони будуть намагатися “якомога швидше прийняти обов’язкові рішення” щодо проекту, цитує документ Bild am Sonntag.
За інформацією видання, американський виробник має намір викупити ще близько 10 га у розташованого поруч центру вантажних перевезень. У разі згоди з боку уряду ФРН і Євросоюзу Tesla може розраховувати на державну підтримку в розмірі близько 300 млн євро.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас