Як перевірити, чи не підключені сусіди до вашого електролічильника — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як перевірити, чи не підключені сусіди до вашого електролічильника

Особисті фінанси
15254
ДТЕК Київські електромережі радять українським сім’ям кілька варіантів перевірки електролічильників на коректність роботи приладу.
Про це повідомляється на сайті компанії.
“Ви запідозрили, що хтось краде вашу електроенергію? На жаль, таке можливо. І перший сигнал, який на це вказує – дані лічильника. Він може показувати значення, які, на ваш погляд, не відображають ваше реальне електроспоживання”, – йдеться в повідомленні.
В такому випадку необхідно вимкнути з розетки всі електричні прилади в будинку. Електроніка в «сплячому режимі» (stand-by) також споживає світло.
Після відключення всього електрообладнання в помешканні лічильник має зупинитися:
  • індукційний лічильник (стара модель) – диск завмер і припинив обертатися;
  • електронний лічильник (сучасні моделі) – світлодіод навантаження припинив блимати і почав безперервно світитися, нарахування припинилося;
  • якщо після всіх перевірок лічильник все одно продовжує «рахувати», це може свідчити про те, що хтось споживає ваші кіловати, або про несправність лічильника.
“Якщо цифри на лічильнику вам все-таки здаються занадто великими, слід зосередитися на енергозбереженні. Наприклад, встановити світлодіодне освітлення або, при купівлі нових електроприладів, віддавати перевагу енергозберігаючим”, – радять у компанії.

Як заощадити на комуналці

Також в ДТЕК Київські електромережі радять звернутися до фахівців:
  • у разі підозри про несанкціоноване підключення – до управителя (ЖЕКу, ОСББ, керуючої компанії) вашого будинку. Він направить вам електрика, який зафіксує і відключить таку врізку;
  • в разі підозри про несправність лічильника – в ДТЕК Київські електромережі. Фахівці компанії перевірять правильність роботи приладу і, якщо необхідно, замінять його.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас