Мін'юст та НАЗК будуть обмінюватись інформацією для перевірки декларацій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мін'юст та НАЗК будуть обмінюватись інформацією для перевірки декларацій

Казна та Політика
315
Національне агентство з питань запобігання корупції буде використовувати дані з реєстрів Мін’юсту для контролю декларацій.
Про це повідомляє прес-служба Мін’юсту.
Що змінилося. НАЗК тепер матиме автоматизований доступ Системи логічного та арифметичного контролю декларацій до 3-х державних реєстрів Мін’юсту: Спадкового реєстру, Єдиного реєстру довіреностей і Реєстру актів цивільного стану.
Відомства домовились про розробку сервісів, які будуть обмінюватись інформацією між Єдиним державним реєстром декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, держателем якого є НАЗК, та Єдиним реєстром довіреностей, Спадковим реєстром, Державним реєстром актів цивільного стану громадян.
Що це дасть. Міністр юстиції Денис Малюська повідомив, що це дозволить НАЗК здійснювати перевірку декларації в автоматичному режимі.
В реєстрах Мін’юсту міститься великий об’єм важливої під час перевірки декларацій інформації. Таким чином НАЗК отримає доступ до усіх 16 реєстрів та баз даних, необхідних для перевірки декларацій в автоматизованому режимі.
«Завдяки налагодженню такої інформаційної взаємодії внесення недостовірних відомостей у декларації стане неможливим, а корупційні ризики будуть зведені до нуля», – наголосив Денис Малюська.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас