Дубілет розповів про нововведення у боротьбі з рейдерством — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дубілет розповів про нововведення у боротьбі з рейдерством

Особисті фінанси
877
Для боротьби з рейдерством і двофакторного захисту даних українським реєстраторам пропонують скористатися сервісом Google.
Про це повідомив Міністр кабінету міністрів України Дмитро Дубілет у FACEBOOK.
За словами Дубілета, одним із способів рейдерства нерухомості є злам комп’ютерів реєстраторів (наприклад нотаріусів). Заразивши комп’ютер реєстратора, зловмисник від його імені переписує майно жертви. Однак, якщо зламу не було і реєстратор сам зробив незаконну дію, він міг завжди сказати, що комп’ютер зламали.
Як було раніше. Для боротьби з цією проблемою держава планувала змусити реєстраторів купувати якийсь складний програмно-апаратний комплекс і встановлювати його на кожен комп’ютер.
Що пропонується:
  • дорогу програму захисту замінять другим фактором авторизації. І замість витрат грошей на SMS-паролі пропонують скористатися безкоштовним Google Authentificator.
  • для проведення будь-якої дії реєстратор повинен буде скористатися не тільки своїм електронним підписом, а й ввести код зі смартфона.
Поки що другий фактор є опцією, якою за бажання вже можна скористатися, однак незабаром Мін’юст може зробити його обов’язковим для всіх.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас