"Відповідав за видачу води": в НБУ прояснили деталі гучного корупційного скандалу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Відповідав за видачу води": в НБУ прояснили деталі гучного корупційного скандалу

Фондовий ринок
2983
Співробітники НБУ, затримані під час передачі хабарів за допомогу бізнесменам в отриманні дозволів на обмін валюти, не мали стосунку до Департаменту ліцензування.
Про це сказав директор департаменту ліцензування НБУ Олександр Бевз, повідомляє “НВ.Бізнес”. За його словами, працівниця, затримана 7 листопада, була фахівцем Юридичного департаменту.
“Більше того, вона обіймала декретну посаду і з 15 листопада планувалося її звільнення в зв’язку з виходом на роботу основної працівниці. За інформацією прокуратури Києва, вона “сама запропонувала свою допомогу” фінансовій установі. Ми чекаємо додаткової інформації від правоохоронних органів і тільки після цього зможемо більш детально розповісти”, – сказав Бевз.
А співробітник НБУ, затриманий 29 жовтня, за словами Бевза, працює фінансовим контролером в Департаменті забезпечення діяльності НБУ і відповідає за видачу води і товарів зі складу. Тому в НБУ не розуміють, як ця людина виявилася замішаною в історії з ліцензуванням.
“Обидва ці випадки кваліфіковані як “шахрайство”. Тобто люди, які не мають стосунку до процесів ліцензування, за словами правоохоронних органів, самостійно пропонували свої “посередницькі” послуги. Хочу підкреслити, що вони не є співробітниками Департаменту ліцензування й ніколи ними не були. Більше того, варто зазначити, що ні я, ні Катерина Рожкова не знайомі з ними особисто, і дізналися їхні імена і прізвища вже після затримання. … Паралельно з офіційним розслідуванням ми почали власне службове розслідування, аби зрозуміти, чому це сталося”, – сказав Бевз.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас