У Нафтогазі розповіли, чи будуть нараховувати ОСББ штрафи за недобір газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Нафтогазі розповіли, чи будуть нараховувати ОСББ штрафи за недобір газу

Енергетика
594
НАК “Нафтогаз України” розіслав ОСББ та іншим тепловиробникам, що споживають газ в межах спеціальних обов’язків, додаткові угоди про незастосування фінансових санкцій за невідповідність заявленого та фактичного обсягу споживання газу.
Про це повідомляє прес-служба компанії.
У заяві підкреслюється, що можливість не застосовувати такі санкції у НАКу з’явилася з ухваленням НКРЕКП постанови №2081 від 7 жовтня 2019 року “Про внесення змін до Правил постачання природного газу”. Документ набрав чинності 12 жовтня.
Постанова доповнила категорію споживачів, до яких постачальник газу не може звернутися з претензією про компенсацію збитків, якщо фактичне споживання відхилялося від замовленого обсягу.
Раніше такий виняток поширювався лише на побутових споживачів. НКРЕКП доповнила перелік усіма споживачами, що отримують газ на умовах ПСО. Зокрема, мова йде про ОСББ та ЖБК з власними котельнями, що укладають прямі договори з “Нафтогазом” на опалювальний період.
У НАКу наголошують, що вони проводили активні консультації з регулятором щодо спрощення правил для непрофесійних учасників ринку газу.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас