Як зареєструвати кур’єрську службу доставки з портативним РРО — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як зареєструвати кур’єрську службу доставки з портативним РРО

Особисті фінанси
454
Портативний РРО дозволяє здійснювати розрахункові операції безпосередньо на місці реалізації товарів чи надання послуг.
Саме його Державна податкова служба рекомендує використовувати суб’єктам господарювання для доставки товару покупцю.
Реєструвати портативний РРО можна:
•на господарську одиницю, що є стаціонарним об’єктом;
•на господарську одиницю, що є пересувним об’єктом (у тому числі транспортним засобом).
У заяві на реєстрацію мають вказуватись назва та адреса господарської одиниці, де будуть реалізовуватись товари та здійснюватись розрахункові операції.
При реєстрації портативного РРО за адресою стаціонарного об’єкта такий РРО можна використовувати лише за ьією адресою, яка має зазначатися у розрахунковому документі.
Якщо портативний РРО реєструється на кур’єрську службу доставки (автомобіль тощо), до заяви необхідно додати документи на право власності/право користування транспортним засобом.

Кешбек-сервіси: що це і як працює

Тоді кур’єр зможе використовувати його безпосередньо на місці реалізації товару чи надання послуги, а розрахунковий документ може містити не адресу стаціонарного об’єкта, а реквізити транспортного засобу, яким виконано доставку товару споживачу.

Довідка Finance.ua:

  • 20 вересня Верховна Рада ухвалила законопроекти 1053-1 і 1073 щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг, що передбачає застосування програмного забезпечення реєстраторів розрахункових операцій (РРО).
  • Нововведення стосується тих, хто здійснює реалізацію технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, реалізацію лікарських засобів, виробів медичного призначення, ювелірної продукції, роздрібну торгівлю в магазинах, діяльність ресторанів, кафе, швидкого харчування, діяльність готелів і турагентств.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас