Які товари мають продаватися з електронним чеком — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Які товари мають продаватися з електронним чеком

Казна та Політика
2077
Закон щодо обов’язкове застосування програмного реєстратора розрахункових операцій зобов’язав видавати електронний чек продавців складної побутової техніки, ювелірних виробів, медичних препаратів, а також у кафе й ресторанах. Водночас дрібні торговці на базарах використовувати такі програми не зобов’язані.
Про це заявив голова Державної податкової служби Сергій Верланов під час брифінгу.
“Введення програмних реєстраторів не буде стосуватись фізичних осіб, просто людей, які прийшли на ринок, наприклад, просто продати свої старі чи особисті речі чи якусь городину, і це не буде стосуватись фізичних осіб-підприємців на першій групі. Тобто міф про те, що дідусь, який торгує помідорами на городі, змушений буде користуватись РРО, — це є неправда. З 1 жовтня 2020 року РРО вводиться для певних платників податків другої і четвертої групи”, — зазначив Верланов.
За його словами, з 1 жовтня наступного року нововведення торкнеться тих, хто здійснює реалізацію технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, реалізацію лікарських засобів, виробів медичного призначення, ювелірної продукції, роздрібну торгівлю в магазинах, діяльність ресторанів, кафе, швидкого обслуговування, діяльність готелів і турагентств.
При цьому він додав, що з 1 січня 2021 року використання РРО стане обов’язковим для платників податку серед підприємців 2-4 груп. Причому, як він підкреслив, буде збільшений поріг для платників єдиного податку з 1,5 млн грн до 2,5 млн грн, що полегшить їм діяльність.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас