Коболєв повідомив причину зменшення доходів бюджету від імпорту газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Коболєв повідомив причину зменшення доходів бюджету від імпорту газу

Енергетика
561
Головним фактором зменшення доходів бюджету від імпорту газу у Нафтогазі називають цьогорічне падіння імпортної ціни на газ.
Про це повідомив голова правління НАК “Нафтогаз України” Андрій Коболєв у Facebook у відповідь на допис колишнього нардепа Тетяни Острікової.
“Імпортна ціна газу впала цього року – це головний фактор зменшення доходів бюджету від імпорту газу. За своїм впливом він переважає всі інші чинники”, – зазначив він.
Голова Нафтогазу також відмітив, що прогноз доходів бюджету від імпорту газу, розроблений попереднім урядом, було зроблено без врахування думки компанії. Як і прогноз ренти, прибутку та дивідендів.
За його словами, також не була врахована вимога Закону України щодо компенсації витрат Нафтогазу від виконання спеціальних обов‘язків – зокрема, продажу газу для задоволення потреб населення та теплової генерації за цінами нижче ринкових.
“Чим раніше бюджет 2019 року буде адаптовано до вимог закону та реальної ринкокової ситуації, тим менше проблем нам треба буде вирішувати в “авральному режимі”, – додав Коболєв.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас