Небанківські фінансові установи поскаржились Нацбанку на постачальника РРО — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Небанківські фінансові установи поскаржились Нацбанку на постачальника РРО

Фондовий ринок
806
З початку жовтня 2019 року небанківські фінансові установи, які здійснюють валютні операції, зіткнулися з проблемою роботи РРО. Монополіст у постачанні РРО для валютного ринку ПрАТ «Резонанс» своєчасно не вніс відповідні зміни до програмного комплексу, в частині можливості заокруглення сум, кратних 10 копійкам.
Про це повідомляє ВАФК.
У зв’язку з цим з 01 жовтня 2019 року всі небанківські фінансові установи змушені були пристосовувати свої обмінні курси так, щоб не виникало потреби в заокругленні сум. В іншому випадку, провести операцію купівлі-продажу валюти було неможливо.
За численними зверненнями учасників ринку Голова правління Асоціації «ВАФК» Анна Замазєєва звернулася до Національного банку з проханням посприяти врегулюванню ситуації на валютному ринку.
«В складний період коливання курсів валюти, який викликаний економічними чинниками, додалася ще технічна причина, яка також вплинула на зростання курсу. Монопольне становище виробника РРО – це не тільки привілегія, а й значна відповідальність перед усім ринком. Зловживання своїм становищем є неприпустим. Саме тому Асоціація «ВАФК» направила відповідне звернення до регулятора» – прокоментувала Анна Замазєєва.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас