Ухвалені закони про РРО та “кешбек” не змінюють критерії застосування спрощеної системи оподаткування - голова ДПС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ухвалені закони про РРО та “кешбек” не змінюють критерії застосування спрощеної системи оподаткування - голова ДПС

Особисті фінанси
1640
“Ухвалені закони про РРО та “кешбек” не змінюють критерії застосування спрощеної системи оподаткування”, – повідомив голова Державної податкової служби Сергій Верланов.
Про це він сказав під час зустрічі з підприємцями, які біля Офісу Президента вимагали ветувати ухвалені Парламентом закони №1053-1 та №1073 щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі й послуг.
З 1 січня 2021 року збільшується граничний обсяг доходів платників єдиного податку ІІ групи:
  • Планка піднімається з 1,5 млн грн до 2,5 млн грн.
  • Частина підприємців, які зараз працюють на ІІІ групі, перейдуть до ІІ, що означає зменшення податку.
Введення програмних реєстраторів розрахункових операцій (РРО) жодним чином не стосуватиметься фізичних осіб та ФОПів І групи оподаткування.
Для інших груп програмні РРО будуть безкоштовні.
Завантажувати додаток можна вже зараз на вебпорталі Державної податкової служби.
Будь-який заявник, що подає інформацію про такі порушення, має ідентифікувати себе через власний електронний кабінет платника податків.
Покупець фактично погоджується з тим, що податкова служба буде перевіряти не лише правомірність дій продавця щодо нього, але, в першу чергу, – оцінювати достовірність документів, доданих до скарги.
Зміни наберуть чинності з 1 січня 2021 року.

Довідка Finance.ua

  • Податкова служба має рік до введення фіскалізації платників єдиного податку окремих галузей і півроку до моменту введення програмних реєстраторів розрахункових операцій.
  • За рік перехідного періоду в ДПС спільно з Мінфіном проаналізують ситуацію із покриттям Інтернету в країні і на підставі цього будуть внесені відповідні зміни, які врегулюють питання, де можна працювати без використання РРО через відсутність Інтернету.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас