Керівництво Gucci підозрюють в ухилянні від сплати податків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Керівництво Gucci підозрюють в ухилянні від сплати податків

Фондовий ринок
278
Фіскальна влада Італії розпочала розслідування стосовно 12 колишніх та чинних менеджерів Gucci, яких підозрюють в ухилянні від сплати податків з 2011 по 2017 роки. Мова йде про несплату «десятків мільйонів євро».
Про це повідомляє Bloomberg.
Податківці вважають, що компанія направляла доходи через швейцарський логістичний центр,щоб не сплачувати високі податки в Італії.
«Kering уклав угоду з італійським податковим агентством 9 травня 2019 року. – йдеться в заяві компанії, яка є власницею Gucci. – У цих обвинуваченнях немає нічого нового, і далі коментувати немає чого».
Податковий скандал зіпсував репутацію Gucci, навіть, незважаючи на те,що її материнська компанія стала одним із найяскравіших поборників індустрії розкоші в питаннях етики і екології. Італійський лейбл пережив вражаючий поворот під керівництвом генерального директора Марко Біццаррі.
Kering, яка минулого року відмовилась від контролю над німецькою Puma SE, стала більш залежною від прибутків Gucci. Днями компанія оголосила про наміри розмістити облігації, які будуть конвертуватись в акції Puma, на 500 млн євро. За словами французької компанії, отримані кошти підуть для загальних корпоративних цілей.
Біццаррі до списку керівників, стосовно яких розпочато нові розслідування, не увійшов. За словами джерел, гендиректор врегулював суперечку щодо своїх податків в 2017 році в межах програми амністії за репатріацію заробітку.
Початкове розслідування в Італії було зосереджено на комерційній діяльності «дочки» Kering в Швейцарії з 2011 по 2017 рік. Воно стосувалось сум, які проводила Gucci через швейцарський логістичний центр.
Нове розслідування відбувається, коли влада країни посилює контроль за міжнародними операціями модних брендів, перевіряючи, чи достатньо вони сплачують податків вдома.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас