Honda припинить продавати дизелі в Європі вже з 2021 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Honda припинить продавати дизелі в Європі вже з 2021 року

Фондовий ринок
400
Японський автовиробник Honda оголосив, що збирається повністю припинити продажі дизельних версій своїх автомобілів у Європі вже в 2021 році. Цю заяву було зроблено всього через кілька місяців після того, як компанія озвучила плани щодо переходу на європейському ринку виключно на гібридні й електричні моделі до 2025 року.
Спершу Honda планувала довести частку електромобілів і гібридів у структурі своїх європейських продажів до 66% до 2025 року. Однак негативне ставлення жителів ЄС до «дизельгейту» помітно знизило популярність «брудних» автомобілів і відповідним чином підвищило популярність більш «зелених» автомобілів.
Також на ситуацію вплинули нові суворіші норми щодо шкідливих викидів, які змушують виробників занижувати потужність і динаміку ДВЗ, щоб укластися в нормативи.
Напевне, за допомогою заяви про швидкий кінець дизельних двигунів в Honda вирішили абстрагуватися від причетних до «дизельгейту» автовиробників. У компанії вже є серійний електромобіль Honda e, продажі якого стартують влітку 2020 року, також не буде занадто великою проблемою пропонувати на Європейському ринку гібридні версії, тож про значущі втрати для автовиробника говорити не доводиться.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас