В «Слузі народу» уточнили, хто зможе претендувати на винагороду за повідомлення про корупцію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В «Слузі народу» уточнили, хто зможе претендувати на винагороду за повідомлення про корупцію

Казна та Політика
1637
Згідно із законопроєктом про викривачів корупції, на грошову винагороду можуть претендувати лише ті, хто викрив топ-корупціонерів.
Про це заявила народна депутатка від фракції «Слуга народу» Галина Янченко.
«Якщо ви працюєте, наприклад, в якійсь державній установі чи на державному підприємстві ,чи в іншій сфері, і ви тривалий час спостерігаєте корупцію, вам відомі конкретні факти і прізвища, можливо, якісь документи, на суму більше 10 мільйонів гривень, і ви повідомляєте про це в правоохоронні органи, то ви матимете право на низку привілеїв. Це юридичний захист, це надання адвоката, це, за потреби, надання охорони викривачу і членам сім’ї, а також грошова винагорода у межах 10% (від викритої суми)», — пояснила депутатка.
Вона наголосила, що основна проблема, з якою стикаються викривачі, — це ризик втратити роботу і мати проблеми з подальшим працевлаштуванням.
«Важливо, щоб ця грошова винагорода була достатньо велика, щоб, з одного боку, мотивувати викривачів, а з іншого боку — гарантувати, що у них будуть засоби для існування на кілька років, поки вони шукають роботу», — наголосила Янченко.
Нагадаємо, раніше Верховна Рада ухвалила у першому читанні президентський законопроєкт № 1010 «Про внесення змін до закону України «Про запобігання корупції» щодо викривачів корупції. Зміни, зокрема, передбачають матеріальну винагороду для викривачів корупції до 10% від суми відшкодованих збитків або розміру неправомірної вигоди.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас