Депутати ухвалили за основу законопроект щодо викривачів корупції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутати ухвалили за основу законопроект щодо викривачів корупції

Казна та Політика
2093
Верховна Рада ухвалила за основу проект закону «Про запобігання корупції» щодо викривачів корупції» (1010).
За таке рішення проголосували 283 народні депутати, проти – 20, утримались – 49, не голосували – 49.
Пропонується перейти до практики передових європейських країн і передбачити можливість матеріальної винагороди для тих осіб, які викривають корупціонерів.
«Матеріальна винагорода передбачається, коли мова йде про статки, про суми, які більше ніж у 5000 разів перевищують неоподаткований мінімум доходів громадян, тобто мова йде про $0,5 млн за великим рахунком. Викривачі будуть отримувати 10%, але не більше, ніж 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян», – повідомив представник президента в Конституційному Суді Федір Веніславский.
Законопроектом пропонується внесення змін до закону «Про запобігання корупції» стосовно визначення правового статусу викривачів корупції, їх прав та гарантій захисту; забезпечення умов для розкриття інформації про корупцію; унормування порядку розкриття викривачем корупції інформації; звільнення від юридичної відповідальності викривачів корупції за розкриття інформації про корупційне або пов’язане з корупцією правопорушення; забезпечення державного захисту викривачів корупції, зокрема захисту їх трудових прав.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас